Hur gör bilhandlare sig av med osålda SUV:er?

Stadsjeep (SUV) har ett rykte om sig att vara dyra, men så är inte alltid fallet. I själva verket är marknaden för SUV:er, crossover-fordon och vissa pickuper för närvarande bättre än någonsin, tack vare för stora lager av 2018 och 2019 modeller hos många återförsäljare.¹ Detta kan översättas direkt till fantastiska erbjudanden om du vet vart du ska leta.

Bra erbjudanden på SUV:er

En av de stora anledningarna till att det finns så bra erbjudanden på SUV:er just nu är att nya modeller har köpts in innan de äldre har sålit ut helt. SUV-tillverkare producerar ibland för många 2018- och 2019-modeller, vilket leder till överutbud. Självfallet vill återförsäljare inte hålla fordon i lager, de vill sälja nya dyrare modeller. Detta innebär att det ofta finns bra erbjudanden på äldre SUV:er. I själva verket, enligt CarBuzz finns det för närvarande några av de bästa erbjudandena på ett decennium.²

Skapa utryme för 2020

De senaste åren har vi sett en nedgång i efterfrågan på bilar och en uppgång för SUV:er, pickuper och crossovers. Tänk på att den enda skillnaden mellan en SUV och crossover är att SUV:er är byggda på en lastbilskropp och crossovers är byggda på en vanlig bilkropp.³ Ibland benämns båda helt enkelt SUV:er.

Efterfrågan på SUV:er förväntas fortsätta växa i många olika länder, vilket gör att många återförsäljare lägger stora beställningar.⁴ Även om efterfrågan har vuxit var den inte riktigt så hög som vissa återförsäljare väntat sig och många har kvar stora mängder SUV:er och crossovers från de senaste åren som inte sålts. De är desperata att få bort dem från sina parkeringar. Detta är det perfekta tillfället att hitta otroliga reor, särskilt på 2018- och 2019-modeller.

Var hittar du de bästa erbjudandena

Det bästa stället att hitta fantastiska SUV-erbjudanden är precis där du är nu, online. Återförsäljare annonserar ofta ännu bättre erbjudanden än de har fysiskt i affären.⁵ Att hitta erbjudanden online innebär dessutom att du inte behöver prata personligen med en säljare eller stå på en parkeringsplats och känna dig missnöjd med det pris du får.

Börja med en vanlig webbsökning efter SUV:er i ditt område vilket kan ge fantastiska resultat. Gör noggrann forskning och överväg att titta på flera alternativ. Om du tittar på flera olika SUV-erbjudanden kan du jämföra fördelar och nackdelar med var och ett så att du kan vara säker på att du väljer den mest lämpliga SUV:n till bästa pris.

Att göra det bästa valet

Du vill såklart ha det fordon som passar dig bäst, så fundera på om du är intresserad av en lyx-SUV, vanlig SUV eller en crossover. Lyx, som namnet antyder har mer extrautrustning så som automatiska säkerhetsbromssystem, parkeringshjälp med bakre videomonitor, uppvärmda säten, bättre ljudsystem, vackrare interiör och eventuellt smidigare hantering och kraftfullare, accelerationsvänliga motorer. Dessa skillnader återspeglas dock i priset och du bör komma ihåg att en vanlig SUV eller crossover fortfarande är ett mycket bra köp.

Håll ögonen öppna

Även om du inte personligen har sett några bra erbjudanden på senare tid kommer återförsäljare regelbundet att komma in i perioder där de vill sälja av sina lager snabbt. Särskilt när de sitter fast med osålda 2018- och 2019-lager. Du vet aldrig när du kommer hitta din dröm-SUV till ett pris du inte kunnat föreställa dig. Att se över rådande alternativ med en enkel online-sökning kan vara det perfekta första steget för att hitta en bra ny SUV till ett lika bra pris.

Relaterade ämnen (annonser):
Hitta SUV-alternativ

[1] https://www.wsj.com/articles/discounts-on-suvs-are-getting-bigger-as-dealer-inventories-rise-11550494801
[2] https://carbuzz.com/news/dodge-jeep-and-ram-discounts-are-biggest-in-a-decade
[3] https://www.autotrader.com/car-shopping/suv-vs-crossover-whats-difference-215843
[4] https://strategyr.com/Marketresearch/Sports_Utility_Vehicles_SUVs_Market_Trends.asp
[5] https://www.rd.com/advice/is-it-better-to-buy-your-car-online-or-in-person