Har den idealiska tidpunkten kommit för att köpa en hybrid- eller elbil?

Om du inte har övervägt en hybrid- eller elektrisk bil, så missar du förmodligen någonting. Dagens modeller erbjuder en otroligt smidig och luxuös körupplevelse. Lägg därtill de otroliga besparingarna på bränslekostnader och de här bilarnas miljövänliga karaktär, och du har en vinnande kombination. Den bästa nyheten? Den ökade tillgången på hybrid- och elbilar, kombinerat med den nuvarande marknaden, gör att många handlare står med ett avsevärt antal osålda fordon. Det här kan öppna möjligheter till stora fynd om du vet var du ska leta.

Glädjen med hybrid- och elbilar

Om du tittar på mycket av innovationen som pågår inom bilindustrin idag, så pågår en stor del av den inom hybrid- och elbilsområdet. Allt från Teslas autopilotförmågor till den bensinfria körningens otroliga utveckling, gör det otroligt spännande att äga en hybrid- eller elbil.

Dessutom känner vi alla till de potentiellt skadliga effekterna som bränsleslukande bilar har på miljön. Vissa städer, som till exempel Oxford, har till och med övervägt att förbjuda alla icke-noll-utsläppsbilar från vissa gator i stadens centrala delar. Vi vill alla bidra till att hålla vår miljö i gott skick, och att köra en miljövänlig bil är ett utmärkt första steg. Särskilt när det kan leda till att man sparar pengar på bränsle¹ och olika trängselskatter i städer.²

Under årens lopp har priserna sjunkit och teknologin har förbättrats. Det här har på ett naturligt sätt fått allt fler att dras till hybrid- och elbilarna.³ Som ett svar på denna efterfrågan, har bilhandlare beställt allt fler av dessa fordon för att fylla sina butiker.

Men i många fall har handlarna inte kunnat sälja hela sitt lager av 2019 och 2020 års fordon. I vissa fall har handlarna helt enkelt beställt för många hybrid- och elbilar. Även om efterfrågan har stigit, så har den inte nödvändigtvis stigit på samma sätt som de förväntat sig. I andra fall har den rådande situationen tagit ut sin rätt. Faktum är att april 2020 var den sämsta månaden för bilförsäljningen i Storbritannien sedan 1946.⁴

Kan det här vara goda nyheter för bilköpare?

Det kommer inte att dröja länge innan 2021 års modeller av hybrid- och elbilar börjar dyka upp hos handlarna. Men när det finns för många osålda bilar från 2020 och 2019 kvar på lager, så kommer handlarna att känna sig pressade att sälja dessa bilar så snart som möjligt. När allt kommer omkring så behövs det alltid plats på lagren för de nyaste modellerna.

För att få 2019 och 2020 års modeller sålda snabbt, kan handlarna mycket väl erbjuda extra förmånliga priser. Det här betyder att potentiella nya bilägare kan komma att gynnas, och kunna göra bra fynd. De goda nyheterna är att det är väldigt enkelt att hitta dessa erbjudanden, och det tar inte alltför lång tid.

Var man kan hitta riktigt bra erbjudanden

Det mest bekväma och bästa stället att leta på är på internet. I många fall vill inte handlarna avslöja sina bästa erbjudanden i personliga möten med kunder. Säljare kan ofta locka kunder att betala ett högre pris, och när någon väl har fäst sig vid en specifik återförsäljare, kan de vara mer benägna att köpa.

Internet å andra sidan är en väldigt konkurrensinriktad arena, med ett antal bilföretag som alla vill göra affärer. Därför är det vanligt att några av de bästa erbjudandena annonseras online. Det är fantastiska nyheter för konsumenter, eftersom det är väldigt enkelt att hitta några av de bästa hybrid- och elbilserbjudandena för ögonblicket utan att behöva besöka alla handlarna fysiskt. På det här sättet behöver man inte heller oroa sig för förhandlingar eller försäljningsspel.

Att komma igång är så enkelt som att göra en sökning online och titta på erbjudandena som finns tillgängliga på marknaden. Överväg att titta på flera olika erbjudanden, så att bilen du till slut bestämmer dig för är den bästa kombinationen av pris, kvalité, och rätt varumärke för att uppfylla dina behov. Försäkra dig om att utnyttja de aktuella erbjudandena medans de fortfarande är tillgängliga, eftersom det finns en risk för att priserna stiger igen i framtiden.[1] https://www.theguardian.com/environment/2019/feb/12/electric-cars-already-cheaper-own-run-study
[2] https://www.drivingelectric.com/your-questions-answered/90/congestion-charge-exempt-cars-do-electric-cars-have-pay
[3] https://energysavingtrust.org.uk/blog/electric-vs-hybrid-vehicles-which-one-would-work-you
[4] https://www.ft.com/content/a97e0730-d94f-4b64-89c9-9c0a410f9281