Onverkochte auto’s moeten weg

Als u op de markt bent voor een nieuwe auto, kan het zijn dat u voor een aangename verrassing komt te staan. De huidige staat van de auto-industrie heeft het gemakkelijker dan ooit gemaakt om een goed aanbieding te vinden voor een nieuwe auto. Veel dealers zitten vast aan te veel automodellen uit 2021 en 2022 die ze zo snel mogelijk moeten verkopen om ruimte te maken voor de voorraad van 2023. Dit betekent dat slimme online consumenten kunnen profiteren en een fantastisch aanbieding voor een nieuwe auto kunnen vinden.

De marktsituatie

Helaas voor autodealers en autofabrikanten daalt de verkoop. De verkoop van auto’s wereldwijd daalde naar verwachting met 3,1 miljoen stuks in 2019. Dit is een nog grotere jaarlijkse daling dan tijdens de wereldwijde economische crisis van 2008.¹

Er zijn een aantal redenen voor de daling, van de groei van betaalbare en toegankelijke taxidiensten zoals Uber tot milieuoverwegingen. Maar één ding is zeker: veel dealers blijven achter met een overschot aan onverkochte auto’s van 2021 en 2022.

Voor iemand die een nieuwe auto wil kopen, is dit geweldig nieuws. Dealers moeten nog steeds hun onverkochte voertuigen uit 2021 en 2022 verkopen, en velen van hen staan onder druk om dat snel te doen om ruimte te hebben voor de nieuwste modellen in 2023. Dit heeft een perfect scenario gecreëerd om het winkelend publiek te laten profiteren van aanzienlijke prijsdalingen.

Milieu-impacts

Een mogelijke belangrijke reden voor de vorm van het huidige autoklimaat is het milieu. Veel landen en steden over de hele wereld zijn begonnen met het aanbieden van stimulansen voor kopers om hybride en elektrische auto’s te kopen. Deze auto’s zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ze zorgen ook voor een aanzienlijke verlaging van de benzinekosten. In sommige gevallen kan dit een win-winsituatie zijn. De consument kan veel besparen op zijn brandstofkosten, een mogelijke stimulans krijgen om een hybride of elektrische auto te kopen en de schade aan het milieu helpen verminderen.

Nu er steeds meer hybride en elektrische voertuigen worden geproduceerd, daalt de vraag naar traditionele benzineauto’s natuurlijk.² Als gevolg van deze beweging hebben veel fabrikanten hun productie van hybride en elektrische voertuigen enorm opgevoerd.

Dit in combinatie met de dalende wereldwijde autoverkoop heeft bijgedragen aan een uniek scenario waar de consument van kan profiteren. In sommige gevallen kunnen dealers vastzitten aan te veel hybride en elektrische voertuigen. Als reactie op de toegenomen vraag hebben ze gewoonweg te veel besteld en hebben ze niet geanticipeerd op de wereldwijde verkoopdaling.

In andere gevallen heeft de toegenomen vraag van dealers naar hybride en elektrische voertuigen ertoe geleid dat veel traditionele benzinevoertuigen onverkocht zijn gebleven. Ongeacht de situatie is het een goed moment om op zoek te gaan naar een nieuwe auto. Als u zich afvraagt hoe u kunt profiteren van deze koopjes, lees dan verder.

De beste manier om een goede aanbieding te vinden is door online te kijken. Veel merken bieden promoties aan op hun website die ze misschien niet persoonlijk vermelden. Het kan immers schadelijk zijn voor de commissie van de verkoper.

Online onderzoek kan u ook helpen om een goed idee te krijgen van wat een auto moet kosten, dus u hoeft zich niet af te vragen of u wordt opgelicht bij de dealer.

Als u niet gefixeerd bent op één bepaald automerk of autobedrijf, kunt u door online te zoeken gemakkelijk meerdere aanbiedingen vergelijken. Sommige autobedrijven hebben wellicht betere aanbiedingen (en meer onverkochte auto’s) dan andere. Door een beetje extra moeite te doen en de promoties van meerdere merken te controleren, kunt u een heel eind komen.

Vergeet niet dat niets voor eeuwig duurt, dus nu is het een perfect moment om te zoeken naar een fantastisch aanbod op een nieuwe auto terwijl de mogelijkheid beschikbaar blijft.[1] https://www.cnbc.com/2019/11/25/global-car-sales-expected-to-slide-by-3point1-million-this-year-in-biggest-drop-since-recession.html
[2] https://www.iea.org/reports/global-ev-outlook-2019