Wat doen autodealers met onverkochte SUV’s?

Sport utility vehicles (SUV’s) staan erom bekend dat ze duur zijn, maar dat is echter niet altijd het geval. Sterker nog, de markt voor SUV’s is momenteel erg gunstig voor kopers, dankzij een overstock van modellen uit 2018 en 2019 bij veel dealers.¹ Dit kan zich direct vertalen in geweldige aanbiedingen als je weet waar je moet zoeken.

Mooie aanbiedingen op SUV’s

Een van de belangrijkste redenen dat dit misschien wel het goede moment is om op zoek te gaan naar SUV’s, is dat de nieuwe modellen al in de showrooms van de dealer staan voordat de oudere versies allemaal zijn verkocht. SUV-fabrikanten produceren soms te veel modellen wat leidt tot overaanbod. Dit was dan ook het geval in uit 2018 en 2019. Dealers willen natuurlijk niet dat hun terrein volstaat met oudere modellen: ze willen liever nieuwe, duurdere modellen verkopen. Dit betekent dat er vaak flinke kortingen te behalen zijn op oudere SUV’s.²

Ruimte maken voor 2020

De afgelopen jaren is de vraag naar auto’s gedaald maar is de vraag naar SUV’s, pick-ups en cross-overs gestegen. Houd er rekening mee dat het enige verschil tussen een SUV en cross-over is dat SUV’s op een vrachtwagencarrosserie zijn gebouwd en cross-overs op een autocarrosserie.³ Soms worden ze beide gewoon SUV’s genoemd.

De vraag naar SUV’s zal naar verwachting in veel verschillende landen blijven groeien, waardoor veel dealers grote orders plaatsen.⁴ Hoewel de vraag is gegroeid, was deze niet zo hoog als sommige dealers dachten, en velen hebben de laatste tijd tal van SUV’s en cross-overs op hun terrein staan die niet worden verkocht. Ze willen ze enorm graag van de hand doen. Dit is het perfecte moment om een ongelooflijke deal te vinden, vooral op de modellen van 2018 en 2019.

Waar vind je de beste deals?

De beste plek om geweldige SUV aanbiedingen te vinden is waar je nu bent: online. Dealers adverteren vaak online nog betere deals dan wanneer je bij de dealer naar binnen loopt.⁵ Bovendien betekent het vinden van online deals dat je niet de moeite hoeft te nemen om af te dingen of op een parkeerplaats te staan met het gevoel dat je ontevreden bent over de prijs die je moet betalen.

Als je begint met een eenvoudige zoektocht op het web naar SUV’s bij jou in de buurt, dan kan dit al snel goede resultaten opleveren. Doe je onderzoek wel zorgvuldig en overweeg verschillende opties. Door te kijken naar verschillende SUV-aanbiedingen kun je de voor- en nadelen van alle modellen vergelijken, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de meest geschikte SUV kiest voor de laagste prijs.

De beste keuze maken

Je wilt de autoe die het beste bij je past, dus denk goed na over of je geïnteresseerd bent in een luxe SUV, een gewone SUV of een cross-over. Luxe, zoals de naam al suggereert, heeft kenmerken die verder gaan dan ABS, parkeerhulp met videomonitor achterin, verwarmde stoelen, betere audiosystemen, mooie interieurs en mogelijk een soepeler rijgedrag en krachtigere, snellere motoren. Deze verschillen zijn echter wel terug te vinden in de prijs en het is de moeite waard om te onthouden dat je altijd gewoon een degelijke SUV of cross-over kunt kopen.

Houd je ogen open

Zelfs als je de laatste tijd niet persoonlijk goede deals hebt gezien, hebben dealers regelmatig te kempen met periodes waarin ze hun voorraad snel willen verkopen. Vooral als ze lang opgescheept zitten met onverkochte voorraden. Je weet nooit wanneer je de SUV van je dromen kunt vinden voor een prijs die je niet zou durven geloven. Als je even de huidige opties bekijkt via een eenvoudige online zoekopdracht, heb je de perfecte eerste stap gezet om een geweldige nieuwe SUV te vinden voor een geweldig lage prijs.

Gerelateerde onderwerpen (advertenties):
SUV aanbiedingen vinden


[1] https://www.wsj.com/articles/discounts-on-suvs-are-getting-bigger-as-dealer-inventories-rise-11550494801
[2] https://carbuzz.com/news/dodge-jeep-and-ram-discounts-are-biggest-in-a-decade
[3] https://www.autotrader.com/car-shopping/suv-vs-crossover-whats-difference-215843
[4] https://strategyr.com/Marketresearch/Sports_Utility_Vehicles_SUVs_Market_Trends.asp
[5] https://www.rd.com/advice/is-it-better-to-buy-your-car-online-or-in-person