Waarom krijgen zoveel mensen in 2020 nieuwe creditcards?

Het is moeilijk om een wereld zonder creditcards voor te stellen. Met creditcards kunnen mensen een kredietgeschiedenis opbouwen, geweldige beloningen verdienen en geld verdienen aan dagelijkse aankopen, en saldi in de loop van de tijd afbetalen. En dankzij de moderne veiligheidskenmerken van de kaarten behoren veiligheidskwesties tot het verleden. Gelukkig is het nu makkelijker dan ooit om een goede creditcard te vinden met een eenvoudige online zoekopdracht. Veel kaarten hebben geen jaarlijkse kosten en kunnen in slechts enkele minuten worden aangevraagd.

Waarom het tijd is om een creditcard te gaan gebruiken

Als u iemand bent die aankopen doet met contant geld of een pinpas, dan loopt u voordelen mis. Het gebruik van een creditcard is een van de gemakkelijkste manieren om een grote beloning te verdienen voor de dagelijkse uitgaven, zonder extra kosten.

Er zijn creditcards die tussen 0,3% en 2% van uw uitgaven in contanten of reisbeloningen aanbieden. Zolang u de creditcard op tijd betaalt, hoeft u geen rente te betalen. Grote uitgevers kunnen letterlijk duizenden euro’s per jaar verdienen aan contant geld of gratis vluchten of hotels. Kleinere uitgaven kunnen in de loop van de tijd nog steeds vrij grote beloningen opleveren.¹

Het gaat ook niet alleen om beloningen. Met een creditcard kunt u meestal binnen tussen de 30-45 dagen het saldo aflossen zonder dat er rente in rekening wordt gebracht. Ook kunt u met een creditcard vaak een kredietgeschiedenis opbouwen, waardoor het gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot grotere leningen tegen betere rentetarieven als dat in de toekomst nodig is. En de meeste creditcardbedrijven bieden ook een aantal andere voordelen, van een gratis reisverzekering tot toegang tot de luchthavenlounge en kortingen bij grote winkels.²

Veel mensen denken dat dit te mooi klinkt om waar te zijn en dat er een addertje onder het gras moet zijn. Gelukkig is dat niet het geval. Dat komt omdat een van de manieren waarop creditcards geld verdienen is door bedrijven een vergoeding in rekening te brengen elke keer dat ze een creditcardtransactie accepteren. Wanneer u een aankoop doet, betaalt het bedrijf waar u koopt een beetje van de verkoop aan de creditcardmaatschappij.

Wanneer u beloningen en andere voordelen voor uw uitgaven ontvangt, verdient u gewoon een deel van de winst van de creditcardmaatschappij terug. Het is een win-win situatie. Sommige, maar niet alle, creditcardbedrijven rekenen wel een jaarlijkse vergoeding aan voor het gebruik van de kaart, maar de voordelen compenseren meestal ruim de vergoeding.

Als u uw saldo niet op de vervaldatum afbetaalt, zijn er inderdaad hoge rentekosten aan verbonden. Dit is gemakkelijk te vermijden door alleen te kopen wat u zich kunt veroorloven en ervoor te zorgen dat u uw kaart elke maand volledig afrekent.³

De laatste jaren zijn er steeds meer banken en creditcardmaatschappijen die allemaal concurreren om klanten. Als reactie hierop zijn veel creditcardaanbieders begonnen met het aanbieden van een aantal erg aantrekkelijke inschrijvingsbonussen. In sommige gevallen worden kaarten die normaal gesproken een jaarlijkse vergoeding hebben het eerste jaar gratis aangeboden.

In andere gevallen zullen creditcards een bonus bieden op de eerste paar duizend euro die worden uitgegeven. Sommige kaarten bieden honderden euro’s aan reisbeloningen of geven geld terug als u enkele duizenden euro’s uitgeeft in de eerste maanden na ontvangst van de kaart.⁴

Wat is nodig voor aanmelding?

Aanmelden voor een creditcard gebeurt meestal volledig online en kan zeer snel vanaf een desktop- of mobiel apparaat. Hoewel de specifieke vereisten per bedrijf verschillen, moet u meestal ten minste 18 jaar oud zijn, een of andere vorm van identificatie hebben en inwoner zijn van het land waar u zich aanmeldt. Sommige, maar niet alle, creditcards hebben ook minimuminkomenseisen.

Hoe creditcardaanbiedingen te vinden

Het vinden van goede creditcardaanbiedingen is niet moeilijk, omdat bedrijven er alles aan willen doen om zichzelf zichtbaar te maken. Het uitvoeren van een online zoekopdracht zal veel van de meest aantrekkelijke creditcardaanbiedingen op de markt aan het licht brengen en u in staat stellen om verschillende opties te vergelijken. Na het doen van een beetje onderzoek, moet u gemakkelijk in staat zijn om een perfecte nieuwe creditcard te vinden om aan uw behoeften te voldoen.

Of u nu uw eerste creditcard aanvraagt of u er al meerdere heeft, er komen altijd nieuwe aantrekkelijke aanbiedingen op de markt. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen om te zien of er nieuwe kaarten zijn waarvan u kunt profiteren.

Gerelateerde onderwerpen (advertenties):
Vind creditcardaanbiedingen


[1] https://www.forbes.com/sites/catherineschnaubelt/2019/02/15/the-pros-and-cons-of-credit-cards/
[2] https://www.creditkarma.com/credit-cards/i/credit-karma-guide-to-credit-card-perks/
[3] https://www.creditcards.com/credit-card-news/benefits-of-using-credit-cards/
[4] https://www.investopedia.com/articles/pf/10/credit-card-debit-card.asp