Usolgte biler må ut (se tilbud)

Hvis du er ute etter en ny bil, kan det være at du får deg en hyggelig overraskelse. Den nåværende tilstanden i bilindustrien har gjort det enklere enn noen gang å finne en god deal på et nytt kjøretøy. Mange forhandlere står igjen med for mange bilmodeller fra 2021 og 2022 som de må få solgt så snart som mulig for å gi plass til 2023-modellene. Dette kan smarte forbrukere på nett utnytte for å finne et fantastisk godt tilbud på en ny bil.

Markedssituasjonen

Dessverre for bilforhandlere og bilprodusenter er salget på vei ned. Faktisk opplevde bilsalget på global basis en forventet reduksjon på 3,1 millioner enheter i 2019. Dette er et enda større årlig fall enn det var under den globale finanskrisen i 2008.¹

Det antas å være flere grunner for dette fallet, fra fremveksten av rimelige og tilgjengelige taxitjenester som Uber til miljøhensyn. Men én ting er sikkert: Mange forhandlere sitter igjen med et overskudd av usolgte biler fra 2021 og 2022.

For de som er ute etter å kjøpe seg ny bil, er dette gode nyheter. Forhandlere må fortsatt bli kvitt de usolgte bilene sine fra 2021 og 2022, og mange av dem er under press for å raskt lage plass for de nyeste 2023-modellene. Dette har skapt et perfekt scenario for kundene der de kan dra nytte av betydelige prisfall.

Innvirkninger på miljøet

En av de potensielt viktiste grunnene til det nåværende klimaet for bilsalg er miljøet. Mange land og byer rundt om i verden har begynt å tilby insentiver for å få kjøpere til å kjøpe hybride og elektriske biler. Ikke bare er disse bilene bra for miljøet, men de reduserer bensinutgiftene betraktelig. I noen tilfeller kan dette være en vinn-vinn-situasjon. Forbrukerne kan spare stort på drivstoffutgifter, få et mulig insentiv for å kjøpe seg et hybrid eller elektrisk kjøretøy, og bidra til å redusere skader på miljøet.

Med flere og flere hybride og elektriske kjøretøy som produseres, faller naturlig nok etterspørselen etter tradisjonelle bensindrevne biler.² Som et resultat av denne endringen har mange produsenter betydelig trappet opp sin produksjon av hybride og elektriske biler.

Dette, kombinert med fallende bilsalg globalt, har bidratt til et unikt scenario som forbrukerne kan dra nytte av. I noen tilfeller kan forhandlere sitte igjen med for mange hybride og elektriske kjøretøyer. Som svar på den økte etterspørselen bestilte de rett og slett for mange og forutså ikke det globale salgsfallet.

I andre tilfeller har den økte etterspørselen etter hybride og elektriske kjøretøy gjort at mange tradisjonelle bensindrevne kjøretøyer forblir usolgte. Uansett situasjon er det et flott tidspunkt å lete etter ny bil. Hvis du lurer på hvordan du kan dra nytte av disse kuppene, les videre.

Hvordan finne en god pris

Den beste måten å finne et godt tilbud på er å se på nettet. Mange bilmerker tilbyr kampanjer på nettsidene sine, som de kanskje ikke nevner personlig. Det kan jo tross alt gå ut over selgerens kommisjon.

Det kan også være nyttig å lete litt på nett, for å få et godt inntrykk av hva en bil burde koste deg, så du ikke lurer på om forhandleren gir deg en dårlig deal.

Hvis du ikke er opptatt av ett bestemt bilmerke eller forhandlerforhold, vil et nettsøk gjøre deg i stand til å enkelt sammenligne flere tilbud. Noen bilfirmaer kan ha bedre tilbud (og fler usolgte biler) enn andre. Det kan være lurt å legge litt ekstra innsats i å sjekke kampanjer fra flere merker.

Husk at ingenting varer evig, så nå er det perfekte tidspunktet å lete etter en fantastisk deal på en ny bil mens muligheten fortsatt er der.[1] https://www.cnbc.com/2019/11/25/global-car-sales-expected-to-slide-by-3point1-million-this-year-in-biggest-drop-since-recession.html
[2] https://www.iea.org/reports/global-ev-outlook-2019