Személyi kölcsön felvétele online

Személyi kölcsönt most már az otthon kényelméből, telefonon vagy számítógépen is fel lehet venni. Számos lehetőség áll rendelkezésre, és bárki belevághat egy kis online utánajárással.

A mai digitális világban minden eddiginél könnyebb kölcsönt találni. Lejárt az az idő, amikor még el kellett menni a legközelebbi bankba, majd tárgyalni egy értékesítési képviselővel. Ehelyett most számtalan bank és más hitelező versenyez az ügyfelekért az interneten. Ez olyan környezetet teremtett, ahol igazán remek hiteleket kínálnak elfogadható kamatlábakkal, egyszerű online igényléssel és gyors folyósítással.

Bár az internet rengeteg, könnyen elérhető hitelezőt termelt, nem mindegyikük ideális. Még mindig vannak olyan hitelnyújtók, akik nagy rejtett díjakat, magas kamatlábakat és bonyolult igénylési eljárásokat alkalmaznak. Hogyan lehet megkülönböztetni a jót a rossztól? Íme néhány fontos dolog, amire érdemes odafigyelni.

Figyeljen oda a rejtett díjakra

Az egyik legfontosabb dolog, amire figyelnie kell, amikor eldönti, hogy melyik hitelezőt válassza, a rejtett díjak. Például, sok hitelező egy magas díjat alkalmaz, a kölcsön sikeres jóváhagyása után. Ezeknek a díjaknak számos neve lehet: „kezdeményezési díj”, „kezelési díj”, „jóváhagyási díj”, „ügyintézési díj” és így tovább. Esetenként úgy tűnhet, hogy az egyik szolgáltatótól olcsóbb hitelt kap, de a nagy összegű kezdeményezési díj után végül az lesz a rosszabb ajánlat.¹

Egyes hitelezőknél egy kisebb havi kezelési vagy szolgáltatási díj is kapcsolódik a hitelhez. Ez általában egy kis havi díj, amit a hitel futamideje alatt kell fizetni. Bár ezek a díjak nem túl nagyok, a végösszegük szintén tetemes lehet.

Ha egy hitelező extra díjakat számol fel, az még nem jelenti azt, hogy az egy kerülendő cég. Az a fontos, hogy ezeket a díjakat mind figyelembe vegye, amikor összehasonlítja a különböző szolgáltatók összköltségeit.

Kamatlábak

Egy másik nagyon fontos tényező, amit figyelembe kell venni egy hitel felvételekor, az a kamatláb, amit gyakran „APR” vagy Annual Percentage Rate (Teljes Hiteldíj Mutató – THM) néven ismernek. Ez az az érték, ami a hitel egyenlege után évente fizetendő kamat százalékát jelképezi. Természetesen az a jó, ha minél alacsonyabb a kamatláb vagy a THM.²

Jellemzően egyetlen bank vagy hitelező sem kínálja ugyanazt a kamatlábat mindenkinek. Az önnek nyújtott kamatláb függhet a felvett hitel nagyságától, a hitel visszafizetési időszakának hosszától és az ön saját pénzügyi múltjától.

Általában a legalacsonyabb kamatlábakat a legnagyobb hitelek, a leghosszabb visszafizetési időszakok és a kiváló pénzügyi múlttal rendelkező emberek számára kínálják. Azonban akkor is lehet tisztességes kamatot kapni, ha ön nem felel meg ezeknek a kritériumoknak. Ezek csak az abszolút legjobb kamatláb elérésének a módjai.

A jelentkezés folyamata

Szerencsére a legtöbb hitelezőnél gyakori, hogy teljesen online igénylést biztosítanak. A legtöbb esetben nincs szükség arra, hogy fizikailag bárhová is elmenjen ahhoz, hogy jóváhagyják és megkapja a kölcsönt. Néha előfordulhat, hogy egyes aláírt dokumentumokat postán kell elküldenie, de ma már általában ez is digitálisan történik.

A hiteligénylés feltételei azonban jelentősen eltérnek a különböző hitelezőknél. Egyes hitelezők minimális jövedelmet és rossz előzmények nélküli pénzügyi múltat követelnek meg, míg mások nem fogadják el az önálló vállalkozókat vagy a nyugdíjasokat. Más hitelezőknél egy ilyen követelmények sincs.³

A szükséges dokumentumok is eltérőek, de általában szükség van valamilyen személyazonosító okmányra, bankszámlakivonatra és/vagy lakcímigazolásra, és esetenként jövedelemigazolásra.

Hitelek típusai

Fontos megjegyezni, hogy vannak egyszerű módszerek sokkal alacsonyabb kamatozású hitelek szerzésére. A fedezett hitelek például olyan kölcsönök, amelyek mögött valamilyen biztosíték áll, gyakran egy lakás vagy autó. Ezeknek a hiteleknek általában sokkal alacsonyabb a kamatlába, mint a fedezetlen hiteleknek, mivel ha nem tudja fizetni a kölcsönt, a hitelező eltulajdoníthatja a biztosítékot.⁴

Sokaktól távol áll a fedezett hitel gondolata, de ha öntől nem, akkor mindenképpen érdemes ezt keresnie a hitelnyújtónál. Ez egy egyszerű módja annak, hogy sokkal olcsóbb hitelhez jusson.

Ha kifejezetten lakás- vagy autóvásárlásra keres kölcsönt, az ilyen hitelek kamatai is általában olcsóbbak. Ez azért van, mert ezek rendszerint hosszabb futamidejű hitelek, amelyekhez gyakran foglaló szükséges, és jellemzően a hitelből vásárolt autót vagy házat is biztosítékként használják.⁵

Hol talál kiváló hitelezőket

A legjobban úgy találhat kiváló hitelezőket, ha online keresi őket. Az internet nem csak sokkal több lehetőséget kínál, de a fokozott verseny arra kényszeríti az online hitelezőket, hogy a lehető legjobb feltételeket kínálják. Emellett sokkal könnyebb összehasonlítani a különböző szolgáltatókat az interneten. Sok esetben érdemes több hitelezőnél is jelentkezni, és azt az ajánlatot elfogadni, ami a legjobb feltételekkel és a legalacsonyabb kamatlábakkal hagyja jóvá az igénylést.

Csak ne feledje, fontos, hogy saját maga végezze a kutatást. Biztosra kell mennie, hogy a hitelező, amely mellett végül dönt, jó értékeléseket kapott, és vonzó kamatlábakat és kedvező feltételeket biztosít. Az egyik legjobb módja, hogy elinduljon ezen az úton, egy egyszerű online keresés. Ezzel gyorsan megtalálja az ország jelentős hitelezőit, és elkezdheti az igényeinek legjobban megfelelő hitelező kiválasztását.[1] https://www.businessinsider.com/personal-finance/what-is-an-origination-fee-the-admin-fee-on-a-loan?r=US&IR=T
[2] https://www.admiral.com/loans/what-is-apr
[3] https://www.finder.com/uk/personal-loan-documents
[4] https://www.thebalance.com/secured-loans-2386169
[5] https://www.finder.com/uk/car-loans-vs-personal-loans