Meubelaanbiedingen in Nederland

Op zoek naar ongelooflijke koopjes op meubels voor uw huis, met kortingen tot 70% in sommige gevallen? Zoek niet verder. Met een beetje online onderzoek is het mogelijk om fantastische aanbiedingen te vinden.

We hebben allemaal meubels nodig in ons huis. We hebben op zijn minst een bed en matras nodig om op te slapen, een bank om op te zitten en een tafel om aan te eten. Helaas kunnen meubels een aanslag doen op het budget als u niet zorgvuldig winkelt. Gelukkig kunt u, ongeacht het meubelstuk dat u zoekt, met enkele eenvoudige tips veel geld besparen. Deze gids helpt u ontdekken hoe u minder kunt uitgeven aan uw volgende meubelaankoop.

Kijk op de juiste plaatsen

Wist u dat u door gewoon op de juiste plaatsen te winkelen enorme besparingen kunt realiseren? Dat klopt. Als je budgetbewust bent, wil je natuurlijk niet winkelen bij luxe winkels in het hogere segment. Kopen bij goedkope winkels zoals IKEA kan veel besparen. Maar wat als zelfs IKEA te duur is? Of wat als je op zoek bent naar een luxe artikel van hoge kwaliteit, zoals je dat in een dure winkel zou kunnen vinden, maar je wilt je budget niet breken?

Dan kun je terecht op eBay en Marktplaats. Je moet er wat tijd in steken en voorzichtig winkelen, maar op deze sites zijn echt ongelooflijke koopjes te vinden. In sommige gevallen gaan mensen verhuizen en geven ze meubelen in goede staat weg die ooit ongelooflijk duur waren. Ze moeten gewoon van het meubilair af en u doet hen een plezier door het uit handen te nemen. Andere keren kopen mensen iets duurs, besluiten snel dat ze het niet mooi vinden en doen het weg voor een fractie van wat ze betaald hebben. Het is niet ongewoon om deze items te vinden in vrijwel nieuwe staat, misschien een handvol keer of minder gebruikt.

Het helpt om een idee te hebben van enkele specifieke merken, zodat je specifiek naar deze artikelen kunt zoeken. Maar zelfs als je geen merken in gedachten hebt, moet het simpelweg zoeken naar “banken” “bedden” of welk meubelstuk je ook nodig hebt, binnen een redelijke afstand van je huis, genoeg zijn om je op weg te helpen.

Overweeg ook om in liefdadigheidswinkels te zoeken naar meubelaanbiedingen. Liefdadigheidswinkels ontvangen vaak dure meubels van hoge kwaliteit als donatie en verkopen ze tegen spotprijzen.¹ Het mooie van deze winkels is dat je niet alleen meubels voor een goede prijs scoort, maar ook weet dat je geld naar een goed doel gaat.

Winkel voor opruimingsverkoop

Voor sommigen ligt dit misschien voor de hand, maar voor anderen wordt dit gemakkelijk over het hoofd gezien. De meeste online meubelzaken hebben een ‘opruimingsafdeling’ waar ze overtollige onverkochte voorraden wegdoen, soms van vorig jaar of vorig seizoen, en soms gewoon van artikelen waarvan ze te veel hebben besteld. Meubelwinkels willen zo snel mogelijk van deze artikelen af, en daarom zijn ze vaak bereid ze voor enorme kortingen te verkopen.

Als u besluit uw meubels bij een online verkoper te kopen, kijk dan eerst goed op de site naar de opruimingsafdeling. Als u iets in de opruiming ziet dat u bevalt, geweldig! Dit is een van de gemakkelijkste manieren om veel te besparen op een meubelaankoop.

Onderhandel over

Het is misschien ongemakkelijk, maar afdingen is zeker effectief. Overweeg een online meubelwinkel te vragen of ze coupons beschikbaar hebben. Vertel ze dat je geïnteresseerd bent in een item, maar dat het net iets boven je budget ligt. Je zou verbaasd zijn hoeveel winkels bereid zijn om een kortingscode aan te bieden. Als u persoonlijk bij een meubelverkoper bent, werken verkopers vaak op commissie², en ze maken liever wat commissie bij een verkoop dan helemaal niets. Als u een senior bent, controleer dan altijd of er een seniorenkorting beschikbaar is.

Onderhandelen kan bijzonder krachtig zijn bij grote artikelen zoals een bankstel. U kunt gemakkelijk een aanzienlijk bedrag besparen door gewoon uit te leggen dat u een lagere prijs nodig hebt om in uw budget te passen.

Aan de slag

Bent u klaar om te gaan besparen op een nieuw meubelstuk? Geweldig! U hoeft alleen maar online rond te kijken om een aantal winkels te vinden. Als je eenmaal een paar goede winkels hebt gevonden, kijk dan eens naar hun opruimingsafdeling of probeer of je support je een coupon kan aanbieden. Als dat niet lukt, kijk dan eens op marktplaatsen als eBay of je een deal kunt vinden voor een tweedehands, opgeknapt of als nieuw artikel. U bent slechts één zoekopdracht verwijderd van het vinden van een geweldige deal voor uw volgende meubelstuk.

[1] https://www.homify.co.uk/ideabooks/2080355/16-money-saving-tricks-for-when-you-next-buy-furniture
[2] https://www.thespruce.com/tips-to-save-on-furniture-4126860
[3] https://www.realtor.com/advice/home-improvement/furniture-stores-money-saving-tricks/