Hvordan bilforhandlere kvitter seg med usolgte SUV-er?

Sports- og nyttekjøretøy (SUV-er) har rykte på seg for å være dyre, men dette er ikke alltid tilfellet. For øyeblikket er markedet for SUV-er, crossover-biler og enkelte pickuper faktisk bedre enn noensinne, takket være overfylte lagre med 2018- og 2019-modeller hos mange forhandlere.¹ Hvis du vet hvor du skal lete, betyr dette at du kan finne fantastiske tilbud.

Gode tilbud på SUV-er

En av de viktigste grunnene for at tilbudene på SUV-er er så gode akkurat nå, er at de nye modellene har kommet til forhandlerne før de har solgt ut de gamle modellene. Enkelte SUV-produsenter har produsert for mange 2018- og 2019-modeller, noe som har ført til overproduksjon. Det er kanskje unødvendig å si, men forhandlere vil ikke ikke at biler skal stå og ta opp plass: De vil ha inn nye og dyrere modeller. Dette betyr at det ofte er gode tilbud på eldre SUV-er. For tiden finner du faktisk, ifølge CarBuzz, noen av de beste tilbudene som har vært tilgjengelige på et tiår.²

Gjør plass til 2020

De siste par årene har vi sett en nedgang i etterspørselen etter biler og en oppgang i etterspørselen etter SUV-er, pickuper og crossover-biler. Husk at den eneste forskjellen mellom en SUV og en crossover-bil, er at SUV-ene er bygget på et pickup-understell og en crossover-bil er bygget på et bilunderstell.³ Enkelte ganger omtales begge variantene simpelthen som SUV-er.

Det er anslått at etterspørselen etter SUV-er vil fortsette å øke i mange land, noe som fører til at mange forhandlere foretar store bestillinger.⁴ Selv om etterspørselen har økt, var den ikke så stor som forhandlerne trodde, og mange har blitt sittende igjen med en rekke usolgte SUV-er og crossover-biler fra de seneste årene. De er desperate etter å få dem vekk. Dette er det perfekte tidspunktet å finne utrolige tilbud, særlig på 2018- og 2019-modeller.

Hvor finner man de beste tilbudene

Det beste stedet å finne utrolige tilbud på SUV-er, er der du er nå: På nettet. Ofte annonserer forhandlerne bedre tilbud på nettet enn dem du finner i butikkene.⁵ Å finne tilbud på nettet betyr også at du slipper å bry deg med pruting, eller at du blir stående igjen på parkeringsplassen med en misfornøyd følelse av prisen du får.

Du kan oppnå gode resultater ved å starte med et grunnleggende nettsøk etter SUV-er i ditt område. Vær nøye når du undersøker og se på flere alternativer. Å se på flere ulike tilbud på SUV-er lar deg sammenligne fordeler og ulemper ved hver av dem, slik at du kan være sikker på at du velger den mest passende SUV-en til den beste prisen.

Gjør det beste valget

Du vil ha det kjøretøyet som er best for deg, så tenk over om om du vil ha en luksuriøs SUV, en vanlig SUV eller en crossover-bil. Luksuriøse har – som navnet tilsier – funksjoner som går utover det vanlige; som automatiske bremsesystemer, parkeringshjelp med ryggekamera, oppvarmede seter, bedre lydsystemer, vakkert interiør, muligens jevnere kjøreegenskaper og kraftigere, akselerasjonsvennlige motorer. Disse forskjellene gjenspeiles uansett i prisen, og det er verdt å huske at du fortsatt kan kjøpe en veldig god vanlig SUV eller crossover-bil.

Hold øynene dine åpne

Selv om du personlig ikke har sett gode tilbud i det siste, har forhandlerne regelmessige perioder der de raskt ønsker å selge ut varelageret sitt. Særlig når de sitter inne med usolgt varelager fra 2018 og 2019. Du vet aldri når du kan komme til å finne drømme-SUV-en til en utrolig pris. Å se gjennom aktuelle alternativer med et enkelt søk på nettet, kan være det perfekte utgangspunktet for å finne en flott ny SUV til en god pris.

Beslektede emner (annonser):
Finn SUV-alternativer


[1] https://www.wsj.com/articles/discounts-on-suvs-are-getting-bigger-as-dealer-inventories-rise-11550494801
[2] https://carbuzz.com/news/dodge-jeep-and-ram-discounts-are-biggest-in-a-decade
[3] https://www.autotrader.com/car-shopping/suv-vs-crossover-whats-difference-215843
[4] https://strategyr.com/Marketresearch/Sports_Utility_Vehicles_SUVs_Market_Trends.asp
[5] https://www.rd.com/advice/is-it-better-to-buy-your-car-online-or-in-person