Biler der ikke er blevet solgt skal bare væk (se tilbud)

Hvis du er på markedet på udkig efter en ny bil, kan der vente dig en behagelig overraskelse. Den aktuelle situation for bilbranchen har gjort det nemmere end nogensinde før at finde et godt tilbud på et nyt køretøj. Mange forhandlere sidder nemlig fast med en overforsyning af bilmodeller fra 2021 og 2022, som de skal sælge så snart som muligt for at gøre plads til beholdninger for 2023. Dette betyder, at smarte online forbrugere kan drage fordel af dette og finde et fantastisk tilbud på en ny bil.

Markedssituationen

Uheldigvis for bilforhandlere og bilproducenter er salget i tilbagegang. Rent faktisk led det globale bilsalg en forventet nedgang på 3,1 millioner enheder i 2019. Dette er et endnu større årligt fald end hvad der var forventet under den globale økonomiske krise i 2008.¹

Der er en lang række formodede årsager til nedgangen, fra væksten i økonomisk overkommeligt og tilgængeligt taxikørsel, såsom Uber, til miljøhensyn. Men en ting er sikkert; mange forhandlere står tilbage med et overskud af ikke-solgte bilbeholdninger fra 2021 og 2022.

For dem der er på udkig efter en ny bil, er dette fremragende nyheder. Forhandlerne har stadig brug for at få solgt deres ikke-solgte køretøjer fra 2021 og 2022, og mange af dem er under pres, for at få dette gjort hurtigt, så de kan have plads til de nyeste modeller for 2023. Dette har skabt et perfekt scenario for købere, som dermed kan drage fordel af betydelige prisfald.

Miljøpåvirkninger

En mulig væsentlig årsag til formen på det nuværende bilklima er miljøet. Mange lande og byer overalt i verden er begyndt at give incitamenter til køberne til at købe hybride og elektriske biler. Ikke blot er disse biler godt for miljøet, men de reducerer også benzinudgifterne væsentligt. I nogle tilfælde kan dette være en win-win-situation. Forbrugeren kan spare stort på benzinudgifterne, modtage et muligt incitament til at købe et hybrid eller elektrisk køretøj og hjælpe med til at reducere skader på miljøet.

Med en større og større produktion af hybride og elektriske køretøjer, falder efterspørgslen efter traditionelle benzindrevne biler helt naturligt.² Som følge af denne bevægelse har mange producenter voldsomt intensiveret deres produktion af hybride og elektriske køretøjer.

Dette, sammen med det faldende bilsalg på det globale marked, har bidraget til et unikt scenario, hvor forbrugerne kan drage fordel af dette. I nogle tilfælde kan forhandlerne komme til at hænge på for mange hybride og elektriske køretøjer. Som reaktion på den øgede efterspørgsel har de ganske enkelt bestilt for mange, og de forventede ikke faldet i det globale salg.

I andre tilfælde har den forøgede forhandlerefterspørgsel efter hybride og elektriske køretøjer efterladt mange ikke-solgte traditionelle benzindrevne køretøjer. Uanset situationen er det et fantastisk tidspunkt at kigge efter en ny bil på. Hvis du spekulerer over, hvordan du drager fordel af disse gode tilbud, skal du bare læse videre.

Hvordan du finder en god pris

Den bedste måde at finde et godt tilbud på er at tage et kig online. Mange mærker tilbyder kampagnetilbud på deres website som de måske ikke nævner ansigt til ansigt. Det kan trods alt skade salgspersonens kommission.

Onlinesøgning kan også hjælpe med at give dig en god ide om, hvad en bil bør koste, så du ikke står undrende tilbage hos forhandleren med en tvivl om, hvorvidt du er blevet snydt eller ej.

Hvis du ikke er fikseret på et bestemt bilmærke eller forhandler, vil onlinesøgning give dig mulighed for, at du nemt kan sammenligne flere tilbud. Nogle bilfirmaer kan have bedre tilbud (og flere ikke-solgte biler) end andre. Hvis du lægger lidt ekstra arbejde i at tjekke kampagnetilbuddene for flere mærker, kan det gøre en afgørende forskel.

Husk at intet varer for evigt, så nu er et perfekt tidspunkt til at lede efter et fantastisk tilbud på en ny bil, mens muligheden fortsat er åben.[1] https://www.cnbc.com/2019/11/25/global-car-sales-expected-to-slide-by-3point1-million-this-year-in-biggest-drop-since-recession.html
[2] https://www.iea.org/reports/global-ev-outlook-2019