Apakah yang dilakukan penjual kereta dengan SUV yang tidak terjual?

Kenderaan utiliti sukan (SUV) mempunyai reputasi sebagai mahal, tetapi itu tidak selalu berlaku. Sebenarnya, pasaran untuk SUV pada masa ini mungkin sesuai untuk pembeli, berkat stok model 2018 dan 2019 yang banyak di banyak dealer.¹ Ini boleh diterjemahkan secara langsung menjadi tawaran yang luar biasa jika anda tahu di mana untuk mencarinya.

Tawaran hebat pada SUV

Salah satu sebab besar sekarang ini yang mungkin menjadi masa yang tepat untuk mencari SUV adalah kerana model-model baru telah dibawa ke banyak kedai sebelum yang lama dijual sepenuhnya. Pengilang SUV kadang-kadang menghasilkan terlalu banyak model 2018 dan 2019, yang menyebabkan lebihan bekalan. Tidak perlu dikatakan, peniaga tidak mahu kenderaan menggunakan kenderaan mereka: mereka mahu memindahkan model baru dengan harga lebih tinggi. Ini bermaksud terdapat banyak tawaran istimewa yang terdapat pada SUV yang lebih lama.²

Membuat ruang untuk 2020

Beberapa tahun kebelakangan ini terdapat penurunan permintaan ketika datang ke kereta dan kenaikan ketika datang ke SUV, pickup dan crossover. Perlu diingat bahawa satu-satunya perbezaan antara SUV dan crossover adalah bahawa SUV dibina di badan trak dan crossover dibina di badan kereta.³ Kadang-kadang kedua-duanya hanya disebut sebagai SUV.

Permintaan untuk SUV diunjurkan untuk terus meningkat di banyak negara yang berlainan, menyebabkan banyak dealer membuat pesanan besar.⁴ Walaupun permintaan telah meningkat, ia tidak setinggi yang difikirkan oleh beberapa peniaga, dan banyak yang ditinggalkan dengan barisan SUV dan crossover dari beberapa tahun kebelakangan ini tidak laris. Mereka terdesak untuk memindahkan kenderaan tersebut dari tempat letak kereta. Ini adalah masa yang tepat untuk mencari jualan yang luar biasa, terutama pada model 2018 dan 2019.

Tempat mencari tawaran terbaik

Tempat terbaik untuk mendapatkan tawaran SUV yang hebat adalah di mana anda berada sekarang: dalam talian. Pengedar sering mengiklankan tawaran dalam talian yang lebih baik daripada yang anda ada ketika anda datang ke pengedar.⁵ Selain itu, mencari tawaran dalam talian bermaksud anda tidak perlu bersusah payah untuk tawar-menawar secara peribadi atau berdiri di tempat letak kenderaan yang merasa tidak berpuas hati dengan harga yang anda dapatkan.

Bermula dengan carian web asas untuk SUV di kawasan anda dapat memberikan hasil yang baik. Lakukan kajian anda dengan teliti dan pertimbangkan untuk melihat beberapa pilihan. Melihat beberapa tawaran SUV yang berbeza akan membolehkan anda membandingkan kebaikan dan keburukan masing-masing sehingga anda pasti dapat memilih SUV yang paling sesuai dengan harga terbaik.

Membuat pilihan terbaik

Anda mahukan kenderaan yang terbaik untuk anda, jadi pertimbangkan sama ada anda berminat dengan SUV mewah, SUV biasa atau crossover. Kemewahan — seperti namanya — mempunyai ciri yang lebih tinggi seperti sistem brek keselamatan automatik, bantuan tempat letak kereta dengan monitor video belakang, tempat duduk yang dipanaskan, sistem audio yang lebih baik, dalaman yang cantik, dan pengendalian yang mungkin lebih lancar dan enjin yang lebih kuat dan mesra pecutan. Walau bagaimanapun, perbezaan ini ditunjukkan dalam harga dan perlu diingat bahawa anda masih boleh membeli SUV biasa atau crossover yang sangat baik.

Pastikan mata anda terbuka

Walaupun secara peribadi anda belum pernah melihat tawaran yang baik sejak kebelakangan ini, pengedar kerap memasuki masa-masa sukar di mana mereka ingin menjual inventori dengan cepat. Terutama apabila mereka terjebak dengan inventori yang tidak terjual. Anda tidak pernah tahu bila anda mungkin dapat menemui SUV impian anda dengan harga yang tidak akan anda percayai. Mengkaji pilihan semasa dengan carian dalam talian yang sederhana boleh menjadi langkah pertama yang sempurna untuk mencari SUV baru yang hebat dengan harga yang hebat.

Topik berkaitan (iklan):
Cari tawaran SUV


[1] https://www.wsj.com/articles/discounts-on-suvs-are-getting-bigger-as-dealer-inventories-rise-11550494801
[2] https://carbuzz.com/news/dodge-jeep-and-ram-discounts-are-biggest-in-a-decade
[3] https://www.autotrader.com/car-shopping/suv-vs-crossover-whats-difference-215843
[4] https://strategyr.com/Marketresearch/Sports_Utility_Vehicles_SUVs_Market_Trends.asp
[5] https://www.rd.com/advice/is-it-better-to-buy-your-car-online-or-in-person