Προσωπικά δάνεια Online

Είναι πλέον δυνατό να πάρετε ένα προσωπικό δάνειο από την άνεση του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές και ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει κάνοντας λίγη έρευνα στο διαδίκτυο.

Η ανάγκη δανεισμού χρημάτων μπορεί να είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα. Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε την οικονομική σας βάση. Εάν πρέπει να κάνετε μια μεγάλη αγορά ή να έχετε μια οικονομική έκτακτη ανάγκη, η λήψη ενός προσωπικού δανείου μπορεί να είναι μια σοφή απόφαση για την κάλυψη των εξόδων σας. Απλώς θυμηθείτε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα σταθερό πλάνο για να το αποπληρώσετε.

Τι είναι το προσωπικό δάνειο;

Το προσωπικό δάνειο – παρά την όποια σύγχυση από το όνομα – είναι ένα δάνειο που δίνεται από τράπεζες, πιστωτικές ενώσεις και διαδικτυακές εταιρείες για ανθρώπους που έχουν ιστορικό αξιόπιστης αποπληρωμής αυτών που οφείλουν.¹ Κάθε εταιρεία ή τράπεζα που χορηγεί προσωπικό δάνειο θα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, αλλά εάν η βαθμολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητάς σας είναι σταθερό, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να πληροίτε τις προϋποθέσεις. Τα περισσότερα προσωπικά δάνεια είναι μη εξασφαλισμένα, πράγμα που σημαίνει ότι αν πάρετε ένα προσωπικό δάνειο δεν θα χρειαστεί να θέσετε τα δικά σας στοιχεία ενεργητικού ή περιουσιακά στοιχεία σε κίνδυνο.

Τα πλεονεκτήματα ενός προσωπικού δανείου

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για τη λήψη ενός μη εξασφαλισμένου προσωπικού δανείου. Με σταθερά μηνιαία επιτόκια και χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσετε περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση, τα προσωπικά δάνεια σάς δίνονται ως κατ’ αποκοπή ποσό. Ωστόσο, τα επιτόκια μπορεί να είναι κάπως υψηλά, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει προσεκτικά το ακριβές επιτόκιο πριν πάρετε ένα προσωπικό δάνειο. Η καλή πλευρά ενός προσωπικού δανείου αναφορικά με το επιτόκιο, ωστόσο, είναι ότι εφόσον παίρνετε ένα δάνειο σταθερού επιτοκίου, το επιτόκιο θα παραμείνει ως ένα επιτόκιο και δεν θα έχει σκαμπανεβάσματα έτσι ώστε να ξέρετε τουλάχιστον τι να περιμένετε.²

Προσέχετε τα ψιλά γράμματα

Πριν πάρετε ένα προσωπικό δάνειο θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα. Εκεί θα βρείτε λεπτομέρειες για τα επιτόκια και άλλα τέλη που θα πληρώσετε. Αυτό συχνά περιλαμβάνει το κόστος για κάτι που ονομάζεται προέλευση – το οποίο είναι το κόστος για την τράπεζα ή το ίδρυμα να επεξεργαστεί και να εγκρίνει το δάνειό σας. Περιλαμβάνει επίσης πιθανά τέλη προπληρωμής. Οι προπληρωμές προκύπτουν όταν εξοφλείτε το δάνειό σας πριν από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα σε ένα μεγάλο κατ’ αποκοπή ποσό, οπότε ο πάροχος δανείων θα σας επιβαρύνει με ένα τιμωρητικό τέλος. Χρεώνουν αυτό το πρόσθετο τέλος, διότι αν εξοφλήσετε το δάνειό σας εκ των προτέρων, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν πλέον να εισπράττουν επιτόκια.³

Δεν έχει κάθε δάνειο τέλος προπληρωμής, έτσι είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε προσεκτικά, εάν πιστεύετε ότι ενδέχεται να είστε σε θέση να εξοφλήσετε πρόωρα το δάνειό σας.

Χρήση προσωπικού δανείου

Είναι δυνατόν να πάρετε ένα μεγάλο προσωπικό δάνειο και να το χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε σημαντικά τα οικονομικά σας. Εάν χρειάζεστε μετρητά στο χέρι τώρα ή έχετε μια μεγάλη αγορά – ή μια έκτακτη ανάγκη κάποιου είδους από ιατρική σε ένα ατύχημα που επηρεάζει ένα μέλος της οικογένειας – αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε το υψηλό επιτόκιο στην πιστωτική σας κάρτα, ένα προσωπικό δάνειο μπορεί να είναι ο τέλειος τρόπος για να δανειστείτε με χαμηλότερο, σταθερό επιτόκιο και να πάρετε τον χρόνο σας για να επιστρέψετε τα χρήματα.

Βρίσκοντας το καλύτερο προσωπικό δάνειο

Η εύρεση του καλύτερου προσωπικού δανείου που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τους προϋπολογισμούς σας είναι θέμα αναζήτησης και έρευνας στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλά ιδρύματα που προσφέρουν πολύ καλές προσφορές για προσωπικά δάνεια. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν τόσο εξασφαλισμένα δάνεια, όπου υποστηρίζετε το δάνειο με τα στοιχεία ενεργητικού και τα περιουσιακά σας στοιχεία (εγγύηση), όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια όπου δεν απαιτείται εγγύηση. Ένα πλεονέκτημα ενός εξασφαλισμένου δανείου είναι ότι γενικά θα εγκριθεί πιο γρήγορα γι’ αυτό, καθώς συνεπάγεται ότι αναλαμβάνετε μεγαλύτερο κίνδυνο. Τα εξασφαλισμένα δάνεια μπορούν επίσης να έχουν χαμηλότερα επιτόκια.

Για να υποβάλετε αίτηση για προσωπικό δάνειο, θα χρειαστείτε την ταυτότητά σας, ένα αντίγραφο του πιστωτικού σας ιστορικού, τις τραπεζικές σας δηλώσεις και το ιστορικό χρεών και μια εξήγηση για τον λόγο που θέλετε το δάνειο. Πηγαίνετε αυτά στην τράπεζα, την πιστωτική ένωση ή την ιστοσελίδα όπου υποβάλλετε αίτηση και είστε έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση για προσωπικό δάνειο.⁴

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε με την εύρεση ενός προσωπικού δανείου είναι να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Μια αναζήτηση θα αποκαλύψει πολλούς από τους διαφορετικούς διαθέσιμους παρόχους δανείων και θα σας επιτρέψει να συγκρίνετε τους διαφορετικούς όρους και τα επιτόκια, ώστε να μπορείτε να βρείτε ένα εξαιρετικό δάνειο για το συγκεκριμένο σενάριό σας.


[1] https://www.moneyadviceservice.org.uk/en/articles/personal-loans
[2] https://www.bankrate.com/loans/personal-loans/pros-cons-of-personal-loans/
[3] https://www.business.com/articles/do-understand-the-fine-print-of-your-loan-agreement/
[4] https://www.nerdwallet.com/blog/loans/how-to-apply-for-a-loan/