Er dette det ideelle tidspunktet å kjøpe en hybrid- eller elbil?

Om du ikke har vurdert en hybrid- eller elbil, har du sannsynligvis ikke fulgt med. Dagens modeller tilbyr en utrolig behagelig og luksuriøs kjøreopplevelse. Legg til de utrolige besparelsene på drivstoffkostnader og hvor miljøvennlige disse bilene er, så har du en vinnende kombinasjon. Den beste nyheten? Det økte tilbudet av hybrid- og elbiler kombinert med dagens markedssituasjon, gjør at mange forhandlere sitter med en betydelig mengde usolgte biler. Dette kan direkte omsettes til store rabatter hvis du vet hvor du skal lete.

Gleden ved hybrid- og elbiler

Hvis du ser på mye av nyskapningen innen bilbransjen i dag, skjer den i stor grad med elektriske og hybride kjøretøy. Fra autopilotfunksjonene til Tesla til den utrolige utviklingen innen bensinfri kjøring, er det å ha en hybrid- eller elbil veldig spennende.

I tillegg kjenner vi alle nå de potensielt miljøskadelige effektene av drivstofftunge biler. Noen områder, for eksempel Oxford, har til og med vurdert å forby alle biler uten nullutslipp på visse sentrumsveier. Vi ønsker alle å bidra til å bevare miljøet, og å kjøre en miljøvennlig bil er en flott begynnelse. Spesielt når det kan føre til besparelser på drivstoff¹ og forskjellige rushtidsavgifter i byene.²

Etter hvert som årene har gått, har prisene sunket og teknologien blitt bedre. Naturligvis har dette ført til at flere og flere mennesker fristes av elektriske kjøretøy og hybridbiler.³ Som svar på denne økte etterspørselen har bilforhandlere bestilt flere og flere av disse kjøretøyene for å fylle sine utsalg.

Imidlertid har forhandlere i mange tilfeller ikke klart å selge hele lageret av kjøretøy fra 2019 og 2020. I noen tilfeller bestilte forhandlere ganske enkelt for mange hybrid- og elbiler. Mens etterspørselen har økt, steg den ikke nødvendigvis i tråd med forventningene. I andre tilfeller har det nåværende situasjonen gjort utslag. Faktisk var april 2020 den verste måneden for bilsalg i Storbritannia siden 1946.⁴

Kan dette være gode nyheter for bilkjøpere?

Det vil ikke vare lenge før 2021-modeller av hybrid- og elbiler begynner å dukke opp i utsalgene. Men når det fortsatt står for mange usolgte 2020- og 2019-biler igjen, vil forhandlere være under press for å selge disse bilene snarest mulig. Tross alt trenger de alltid plass til de nyeste modellene.

For å få 2019- og 2020-modellene raskt unna, kan forhandlere gjerne tilby spesielt attraktive priser. Dette kan potensielle nye bilkjøpere nyte godt av og gjøre en god handel. Den gode nyheten er at å finne disse tilbudene er veldig enkelt og ikke tar for lang tid.

Hvor du kan finne gode tilbud

Det beste og mest praktiske stedet å lete etter nye tilbud er på internett. I mange tilfeller ønsker ikke forhandlerne å bekjentgjøre sine beste tilbud personlig. Salgsrepresentanter kan ofte lokke forbrukerne til å betale en høyere pris, og når noen har forpliktet seg til et bestemt forhandlerforhold, kan det være mer sannsynlig at de vil kjøpe.

På den annen side er konkurransen på internett hard, med en rekke bilfirmaer på jakt etter forretninger. Derfor blir ofte noen av de beste tilbudene annonsert på nettet. Det er godt nytt for forbrukerne, ettersom det er veldig enkelt å finne noen av de beste tilgjengelige hybrid- og elbil-tilbudene uten å måtte besøke alle forhandlere. På denne måten er det heller ingen grunn til å bekymre deg for å forhandle eller prute.

Å komme i gang er så enkelt som å søke på nettet og se på tilbudene som nå er tilgjengelige på markedet. Vurder å se på flere forskjellige tilbud slik at bilen du til slutt bestemmer deg for er den kombinasjonen av pris, kvalitet og merke som passer dine behov best. Sørg for å utnytte de aktuelle tilbudene mens de fortsatt er tilgjengelige, da det er en sjanse for at prisene kan stige i fremtiden.

Beslektede emner (annonser):
Finn hybrid- og elbiltilbud


[1] https://www.theguardian.com/environment/2019/feb/12/electric-cars-already-cheaper-own-run-study
[2] https://www.drivingelectric.com/your-questions-answered/90/congestion-charge-exempt-cars-do-electric-cars-have-pay
[3] https://energysavingtrust.org.uk/blog/electric-vs-hybrid-vehicles-which-one-would-work-you
[4] https://www.ft.com/content/a97e0730-d94f-4b64-89c9-9c0a410f9281